hits

Slik blir man verdens rikeste nordmann


Mens hele verden boikottet apartheid-regimet tjente Fredriksen en formue på å transportere olje til Sør Afrika.

Mens alle andre redere holdt seg vekk under Golfkrigen på 80-tallet, fordi det var for farlig, sendte Fredriksen sine skip inn i Persiabukta. Ni av dem ble beskutt av irakiske jagerfly og fire av mannskapet døde. Noen som tror at Fredriksen bryr seg det døyt om verdens sanksjoner mot Russland og løsning på Ukraina-krisen?

Jon Fredriksen er nå god for hundre milliarder kroner, er tidens rikeste nordmann og bor på 12. året i Londons dyrets hus, med kypriotisk pass slik at han slipper å betale skatt. Jeg sitter og leser om hans siste kupp i Aftenposten i dag, og at ny milliarder sikkert kommer til å strømme fra Russland til Fredriksens lommer.

Jeg sitter og tenker på at Fredriksen sikkert blir beundret. Sterkt. Av veldig, veldig mange. De som bader i penger og makt blir som regel det. Kanskje har de også Fredriksen som sitt store forbilde og kan si til sine barn at hvis du ikke har noen skrupler, absolutt ingen skrupler, så kommer det til å gå deg vel her i livet og du kan komme til å trone helt på toppen av den norske samfunnspyramiden. Bli en mann som statsminister og regjering og mannen i gata vil lytte til.

Slik kan det gå hvis du har griskhetens nådegave.

Fredriksen fylte 70 år i mai. De fleste andre ville på dette tidspunkt i livet ha sluttet å jobbe og kanskje viet sine penger til veldedighet eller noe hyggelig. Det kan ikke Fredriksen gjøre. For hva har han da å leve for?

For balansens skyld vil jeg opplyse om at Fredriksen heier på Vålerenga. Det er noe godt i alle. Det er det.

#Grisk #Ukraina #Meningenmedlivet

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar