hits

På lur bak sofaen for å fange tyven


"Da sykehjemmet fikk mistanke om tyveri fra beboer, la avdelingslederen seg i skjul bak en sofa og ventet på tyven." Dette er overskriften på en artikkel i Bergensavisen i dag.

Det er sommeren 2011. Det forsvinner penger fra de gamle som lever på et sykehjem i Bergen. Mistankene oser i hodet på en avdelingsleder. Hva gjør man så?

En mulighet jeg ikke hadde kommet på selv var å legge seg på lur. Bak en sofa. Avdelingslederen hadde lagt ut en form for åte. Det var en passe sum penger. Hundre kroner. Disse la hun i vesken til en beboer.

Jeg vet ikke hva avdelingslederen tenkte, mens hun lå slik på lur. Jeg vet ikke heller om hun hadde tenkt å sprette frem i det avgjørende øyeblikk og si : - PIKKA BØØØØ.

Det som i alle fall skjedde var at hun så at en av de ansatte på sykehjemmet stjal pengene og da skulle man jo tro at resten av historien ville være helt opplagt. Men nå skal du høre.

Politiet etterforsket saken og ga den ansatte et forelegg. Hun nektet å vedta boten, og politiet valgte så å henlegge saken som "intet straffbart forhold". Det er ikke lett å forstå hva politiet driver med. Det er ikke det.

Bergen kommune sa opp den ansatte. Vi kan ikke ha ansatte som stjeler. Det skjønner jo alle. Men trur du ikke at saken måtte gjennom flere rettsinstanser. Først ble kommunen dømt for såkalt "usaklig oppsigelse". Det er ikke lett og forstå hva denne retten driver med. Det er ikke det.

Nå har Gulating lagmannsrett kommet til at den ansatte har begått "et grovt tillitsbrudd". Den ansatte er dermed sparket for godt. Det er lettere å forstå.

Det er nok en hel del å lære av denne historien, men hva er ikke godt å si. Det har å gjøre med at jeg ikke er jurist eller jobber i politiet. Jeg ligger dessuten sjelden på lur bak sofaen og venter på tyver. Men det burde jo være en grei løsning. Det burde jo det.

Mer om saken

#tyver #uforståelig

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar