hits

Vi skal bo i KongolandsbyenIkke et vondt ord om Norge, men ferier er dyrt. Svinedyrt. Jeg satte meg derfor ned og lurte lenge på hvordan vi kunne få til noe rimelig i år.


Gode ideer kommer jo ikke rekende på en fjøl. Det kan rett og slett være krevende å komme på lure ting. Men plutselig kom jeg til å tenke på en episode som skjedde for noen år siden. Det var på den tiden at jeg satt på trappa utenfor huset vårt og røkte sigaretter og drakk kaffe.

Jeg satt slik i skumringen og ante fred og slett ingen fare. Dette skjedde i et stille boligområde på Høvik som ligger ikke langt fra Ramstadsletta. Der nede lå det den gang et hotell ved siden av Esso-stasjonen. Til dette hotellet kom det daglig flere busslaster med turister. Det dreide seg ofte om ganske små, ivrige kvinner og menn fra Kina og Japan. Hva gjør ganske små, ivrige kvinner og menn fra Kina og Japan når det har blitt kveld på Høvik?

Jo, de går tur. I nabolaget. Som er et villastrøk.

Siden det sikkert er litt av en utfordring å gå tur helt alene i et fremmed land, gikk de ivrige kvinner og menn på raske ben. De gikk i små grupper. Slik kom de nysgjerrig, spaserende og stoppet opp foran huset vårt, fordi jeg der satt og røkte sigaretter og drakk kaffe og så typisk norsk ut. Dette har å gjøre med at jeg ofte har på meg en setesdalskofte som svigermor har strikket, men som nå er blitt ganske slitt på albuene. Turistene stilte seg opp i oppkjørselen vår og tok en rekke bilder av meg. Jeg vinket høflig tilbake.

Når jeg nå tenker gjennom dette så er det sikkert mange som har et lignende og ganske sterkt behov for å ta bilder av lokalbefolkningen og kanskje også bli invitert inn for å se hvordan helt ekte nordmenn kan tenkes og ha det.

Jeg tenker på dette mens jeg sykler gjennom Frogner parken i Oslo. Jeg sykler samme rute hver dag på vei til jobben. Her har jeg sett hvordan man har bygget den såkalte Kongolandsbyen. I uke etter uke har de drevet og snekret og laget stråhytter. Jeg ble derfor veldig forventningsfull. Avisene skrev at det skulle bli en skandale. Man skulle stille ut folk fra Afrika og slikt. Og det skulle komme presse fra hele verden for å dekke skandalen. Jeg har kikket meget nøye etter. Hver eneste dag. Og for å være ærlig så har jeg ikke sett snurten hverken av folk fra Afrika eller av noen skandale. Det er jo litt skuffende. Kan man si.

Kongolandsbyen er for det meste helt folketom. Dette burde vi jo kunne dra nytte av, tenker jeg. La oss si at kona og mine to døtre og jeg flyttet inn der i noen uker i sommer. At vi rett og slett tilbragte ferien i Kongolandsbyen. Ikke bare er det gratis. Vi kunne sikkert også selge billetter, tilby fotomuligheter og delinger på Facebook og det ene med det andre. Det er jo viktig å by på seg selv.

Dette er jo helt genialt. Noen ganger blir jeg helt imponert over hva jeg kan finne på. God ferie, til deg også!

Eksempel på typisk nordmann i setesdalsgenser:#Kongolandsbyen #Turist #Frognerparken

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar