hits

Du tror det ikke når du får se detDet er torsdag 29. mai, 2014, klokken 21.00. Jeg gjør noe jeg vanligvis aldri gjør. Jeg ser nyhetene på TV2. I løpet av noen sekunder får jeg kulerunde øyne. Det har sammenheng med at jeg kommer fra en tid der journalistikk besto av å stille noen enkle kontrollspørsmål.

TV2s nyhetsanker er søt og pen og har trykk på et ord i hver setning. Hun åpner kveldens hovedsending med et toppoppslag om «klarsynte» Michael (31) som har funnet et lik i Nes.

Kontrollspørsmål 1: Kan det tenkes at "den klarsynte" er lokalkjent i området og har gjort litt forundersøkelser slik at han vet hvor han skal starte søket med hund?
Kontrollspørsmål 2: Selger den klarsynte et produkt eller tjenester som gjør at han har mye å tjene på å få oppmerksomhet om sin person?

Senere i sendingen får vi se et helikopter som frakter et piano til en fjelltopp i nærheten av Alta og man holder en 8 minutter lang konsert med klassisk musikk.

Kontrollspørsmål 1: Hva koster det å få flydd opp et piano på en fjelltopp, hvem betalte og hvorfor?
Kontrollspørsmål 2: Var det noen som hørte musikken?

En tredje sak viser en mann som filmet sin egen frontkollisjon og sier; - Jeg visste at dette ville gå rett til helvete.

Kontrollspørsmål 1: Hvorfor hadde du montert kamera i bilen?
Kontrollspørsmål 2: Hva er forklaringen til mannen som du kolliderte med og som skapte kollisjonen?

Videre i sendingen er det mer alminnelige nyheter som at man har fått kontroll på en lyngbrann i Møre og Romsdal og at det har vært en drukningsulykke i Tøyenbadet, samt at en av våre syklister gjør det bra og at norsk fotball sliter. Å få tak på om det har skjedd noe utenfor Norges grenser det siste døgnet er meget vanskelig. Men det kan jo tenkes at det ikke har skjedd noe. Det viktigste er likevel hvordan det går med «klarsynte» Michael (31) og om vi får en oppfølger av hvordan det går med salget.

#TV2

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar