hits

Allerede om hundre år er vi likestilteKvinnelige mellomledere tjener i snitt 76.000 kroner mindre enn menn på samme nivå, men forskjellene minker nå. Allerede om hundre år vil kvinner og menn tjene det samme, melder Aftenposten i dag.


Avisen har hentet tall fra organisasjonen Lederne som igjen har benyttet De Facto som igjen har fortatt en analyse for syvende år på rad. Og hold deg fast: Man kan avsløre at kvinnene er på vei oppover. De har forbedret seg med hele 1,3 prosentpoeng i forhold til året før. Likestillingsombud Sunniva Ørstavik påpeker at her er det "et gap". Hun sier også at dette gapet er like stort som ellers i samfunnet.

Før du blir stående å gape av denne opplysningen, må vi skynde oss å sitere leder av Lederne, Jan Olav Brekke som sier at utviklingen ikke går fremover med "stormskritt".

Han om det. Det kan jo være mange som får panikk med tanke på 1,3 prosent. De kan da begynne å skjelve i høyre hånd. Det er den hånden de som regel bruker til å slå nummeret til First House eller noen andre som tidligere har jobbet for Regjeringen eller Kina, men som nå jobber mest for seg selv og som derfor tjener utrolig godt. De fleste av disse er for øvrig menn. Mer om denne metoden her;

Alternativt kan vi starte en kampanje for å flytte kvinner til Sørlandet. Det som da vil skje er at fra damene er meget små blir de lært opp til å ta seg av oppgaver i hjemmet og slett ikke tjene noe særlig. Mer om denne metoden her:

Det er jo dessuten ikke bare lønna som er forskjellig mellom menn og kvinner. Jeg mener, man kan jo ikke bare se på lønna. Man må se på kompetansen også. Det er jo for eksempel flest menn som ganske greit kan gjøre rede for stillingen ved pause i hatkampen mellom Liverpool og Man-U. i 1973. Å kreve slike opplysninger er en fin teknikk. Mer om denne metoden her:

Likestilling kan da også være en kamp om ord. Se petiten "Når kvinner rosemaler kjønnet sitt", samt petiten "Ord som hater menn."

Når det er sagt er jeg enig i at det kan virke noe lenge å vente hundre år på innføring av full likestillingen i Norge, slik Aftenposten antyder. Det vil trolig da være snakk om en slags hundreårsbølge. På den annen side har slike fenomener en tendens til å endre seg. Se for eksempel på 50-årsflommen. En slik har de nå hvert år i Trysil. Så det er håp damer. Det er det.

#likestilling

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar