hits

-Hva, trur du at du får når du kjøper noe som heter Entertainer a?Er du villig til å kjøre svært langt for å få tak i det aller billigste. Lytt da til følgende skrekkhistorie.


Vi skal til Skui. Dette var lenge Norges farligste sted. Det var nemlig slik at når man kom kjørende over Sollihøgda i retning Oslo så hadde man ofte meget høy fart. Man hadde kanskje kjørt en god stund og vendt seg til at farten skulle være høy. Dermed ble det veldig overaskende når man kom ned alle bakkene og det viste seg å være veldig smalt og svingete nederst der hvor elven dessuten var iskald og kastet speilblanke og livsfarlige forhold inn på veien. Dermed var det få steder i Norge at det døde flere mennesker enn akkurat her.

For noen år siden var det dessuten stor mengder politi med helikopter og skarpe våpen og hjelmer og skuddsikre vester som ble brukt i jakten på en desperado som skjøt rundt seg på Skui. Desperadoen forskanset seg i et hus. Jeg så dekningen av dette på TV. Da kunne jeg se en krokete, gammel dame som stakk hodet ut av sitt skjul og svarte på spørsmål fra en såkalt journalist.

- Er du veldig redd, spurte journalisten.
- Hva trur du a, svarte damen.

Farlig kan det også være å kjøpe noe utrolig billig som man har funnet på nettet. I et ikke helt tilfeldig valgt eksempel kan vi trekke frem Kristine som jeg er i familie med.

Når sommeren i Norge har begynt bør man skynde seg å ta den i bruk. Det er jo noe alle vet. Det er med været som med mye annet. Man vet hva man har, men ikke hva man får.

I et anfall av sol kastet derfor Kristine seg over nettet og søkte etter gassgriller. Hun fant grillen Entertainer. Den så veldig fin ut på bildet og kostet bare 1.500 kroner hos Byggmakker på Skui. De hadde bare to, tre eksemplarer igjen, så Kristine kastet seg i bilen, kjørte tvers gjennom hele byen og fikk sikret seg et eksemplar, for så å kjøre den lange veien tilbake igjen.

Vel hjemme pakket hun stolt opp grillen. Ganske raskt oppdaget man da at det manglet et overraskende høyt antall deler. Etter betydelig ventetid på telefon fikk man oppleve den første av en rekke samtaler. Her er de beste meldingene (fire på topp):

- Grynt, grynt. Jeg er opptatt med en kunde, så jeg har egentlig ikke tid til å snakke med deg.
- Grynt, grynt. Det kan VI ikke gjørra noe med.
- Hva, trur du at du får når du kjøper noe som heter Entertainer a?
- Å, er det deg med entertainern, igjen.

Kristine kjørte frem og tilbake til Skui. Fire ganger. Slik gikk dagene. Man bestemte seg underveis for å bruke en grill, som sto i butikken, som en slags delegrill. Det vil si at Kristine kunne kjøre innom denne og hente ting etter hvert som hun oppdaget noe som ikke passet eller som manglet.

Man monterte. Og man monterte. Til slutt oppdaget man en helt grunnleggende feilkonstruksjon og bestemte seg for å ta en siste tur til Skui. Man hevet kjøpet. Som det heter i Kjøpsloven. Det gikk fint. Etterpå dro man til en butikk, rett ved der man bor. Her kjøpte man en dyrere grill og monterte denne på ti minutter.

Forøvrig vil vi legge til at sommeren bare så vidt har begynt. Følg med i neste episode: Den kan komme til å handle om hvordan man slår opp en solstol.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar