hits

Nabokranglene vi lever avTo ektepar på Nesøya forsøker å sette ny norsk rekord i nabokrangel. Nå krever en av partene nær en halv million i erstatning fordi uthuset ble sagd i to, skriver DN i dag
.

Jeg snakket med en erfaren jurist om saken i dag tidlig:

-Uten slike nabokrangler ville det blitt veldig stille på mange advokatkontorer og domstolene her i landet ville fått dramatisk økt kapasitet, sa han.

Jeg ser for meg den ene naboen som satt og vurderte om han skulle sage uthuset på Nesøya i to. Tenkte han da nøye gjennom hvordan det ville bli å få en samlet norsk presse på døra. Et evig renn av TV-kameraer og andre interesserte. Hvordan det ville føles å stå godt synlig for alle og en hver med skam og fornedrelse? Selvpåført! Å være en pinlig, latterlig historie som varer resten av livet. Ville du vært en slik person?
 
kan man lure på hvor mye et godt navn og rykte er verdt? Er du villig til å bli til latter og stå til spott og spe, for la oss si 500.000 kroner? Da er det bare å hente frem motorsagen og begynne å dele opp naboens uthus.

Her kan man selvsagt begynne å himle med øynene og løfte på øyenbrynene og mene at historien på Nesøya slett ikke er representativt for livet som leves mellom sinte naboer i Norge. Etter at du har himlet og løftet ferdig, kan du ta å søke på ordet «nabokrangel» på nettet. Da får du minst 42.000 treff. Du finner også en imponerende rekke med avisartikler som forteller at fenomenet øker. Det er for eksempel en fordobling i antallet saker som kommer direkte fra publikum til Konfliktrådet i Troms.

er det høysesong for krangler. Det har å gjøre med at folk setter seg ut i hagen eller på verandaen og oppdager at de har fått mye mindre sol enn de fortjener fordi naboen (det svinet) har latt sine trær vokse uten nevneverdig med hensyntagen eller empati. Dette fører igjen til et stort marked. Se «Vi lever av sol og nabokrangel

Det er selvsagt heller ingen grense for hva de krangler om. På Sørlandet løsnet en nabo skudd, fordi han ikke likte en hund som bjeffet, i følge NRK. Kjæledyr er da også en klassiker. Selv bodde jeg i flere år i samme hus som en stor, hårete hund som prompet mye i gangen og ulte når den følte seg ensom. Vi ble ikke lei oss da Tasso flyttet. Vi ble ikke det. Se for øvrig vårt julebrev til venner og kjente 2013.

Terskelen for å hisse seg opp er ofte lav. Meget lav. Lyden av en verandadør kan være nok. En familie i Trøndelag har for eksempel kjempet heroisk gjennom flere rettsrunder fordi en gammel mann i etasjen over dunker i gulvet hver gang de åpner verandadøren, melder Adresseavisen.

Noe av det man krangler mest om i Kragerø er såkalt båtfeste. Båtfeste kan bli ditt mareritt, melder TV2. På Eidsvoll må politiet rykke ut på grunn av overdreven snømåking, i følge Romerikes Blad. I Salten hugget naboen opp et klesskap med øks i følge avisa Nordland. Og slik kunne man fortsette. Landet rundt. Hvis man gidder.

#krangel #Nabo #hage #hund #hus #båt #trær

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar