hits

Dødsangst av Lollipopp

Lollipopp heter en saftis på pinne som noen elsker mer enn andre. Min venn Pål pleide å spise fem, seks slike is hver dag. Det skulle komme til å føre med seg en hel del skrekk og gru.

For en som elsker Lollipopp er det helt naturlig å slikke i seg dagens første is, like etter frokost. Slik gjør man hver dag til en liten fest. Nå var det tilfeldigvis slik at akkurat denne dagen hadde Påls hund fødselsdag. Når man så selv sitter der og koser seg med en pinne, hva er vel ikke da mer naturlig enn å gi også hunden en is?

Påls hund het Ufo og var en Border collie. Ufo hadde aldri spist Lollipopp før. Man må kunne si til hundens forsvar at han var helt uerfaren på området. Da er det lett å gjøre en tabbe.

I steden for å slikke isen i seg med forsiktige små slikk tok Ufo rett og slett og slukte helse stasen i en stor jafs. Med pinne og det hele.

-Dette er farlig, tenkte Pål. - Ufo kan dø, tenkte Pål og dro rett til dyrlegen. Han fikk da høre at det var en viss risiko for at pinnen kunne komme til å sette seg fast der inne og lage betennelser og det ene med det andre. Men det var ingen grunn til panikk. Ikke ennå. En mye bedre strategi var å håpe. 

Det var det Pål valgte å gjøre. Han gikk rundt i Frognerparken og håpte. Den ene lufteturen etter den andre gikk med til dette.

Hvor lang tid bruker egentlig en ispinne på å vandre gjennom en hundekropp? Det er ikke godt å si.

Ventetiden ble lang. Og litt pinlig var det jo også. Det må innrømmes. For det ser unektelig litt rart ut når en godt voksen man er ute og spaserer med hunden og til stadighet må ned i knestående for grundig å hakke opp hundebæsj i små biter med en medbrakt smørkniv.

Det hadde jo vært fint om ispinnen kom ut på første forsøk, men det gjorde den slett ikke. Man måtte gjennom flere dager med dissekering. Det var dessuten noe krevende og skulle forklare tilfeldige forbipasserende hva man drev med. Særlig ille ble det da en mor med en fireåring kom forbi, og barnet ville leke med hundebæsj han også. Men akkurat da kom pinnen ut, og man kunne heldigvis avbryte videre undersøkelser.

#hund #kjæledyr #is

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar