hits

14 fantastiske minutter


Jeg har nettopp hatt 14 fantastiske minutter. Jeg falt pladask. Hun er vakker. Selvsikker. Hysterisk morsom. Og handikappet.


Maysoon Zayid har cerebral parese, en muskelsykdom som får deg til å skjelve ukontrollert. Hva ville du gjort hvis du fikk en slik sykdom? Fokusert på alle begrensningene? Trukket deg så langt vekk fra oppmerksomhet som du kunne komme?

Denne dama valgte å bli en verdensstjerne. Millioner har ledd seg fillete. Hvis du vil se hennes live; Her er 14 minutter av GULL:

Maysoon Zayid er palestiner, født og oppvokst i New Jersey, USA, muslim og supersmart, ærlig, selvutleverende og grensesprengende.

Hvis man søker på ordene handikapp og morsom på nettet så er det ikke så mange treff som dreier seg om muslimer som ler av seg selv. Isteden fikk jeg treff som dreide seg om golf. Jeg fikk også et treff som dreier seg om den utrolige politietterforskeren Saga i den svensk- danske krimserien "Broen" som jeg har elsket gjennom to sesonger.Saga har Aspergers syndrom, en form for autisme. Det gir henne begrenset sosial intelligens slik at hun sier de mest fantastiske ting.

Når jeg ler meg skakk av slikt så er det fordi jeg selv har svært mangelfullt utviklet impulskontroll. Når det kommer til den gode replikk er jeg villig til å strekke meg langt. Hver dag er derfor et risikoprosjekt. Man kan ta denne uken som eksempel.

Min kollega Linn prøvde i starten av uken å farge håret sitt helt selv. Det ble veldig, veldig blekt, helt hvitt faktisk, og med et kraftig innslag av dyp gult på toppen slik at tankene lett gikk i retning av kyllinger og at vi nå nærmer oss påske. Linn kom på jobben med en kledelig lue på hodet.

Hva skal man si til en kollega under slike omstendigheter? Flere av de kvinnelige kollegene var veldige forståelsesfulle. Flere av dem sa straks at de selv hadde gjort tilsvarende tabber på badet. Slike uhell kunne skje den beste, sa de. Selv kom jeg i skade for å si "at også jeg er blodfan av Høggern i Vazelina Bilopphøggers ".  Se forøvrig petiten "Å være kvinne er som å drive småbruk."

Når det er sagt så må jeg skynde meg og fortelle at Linn ble reddet av sin frisør samme kveld og at hun nå har en ny og riktig fin hårfarge.

Maysoon Zayid ville garantert ha jublet.


#påske #handikapp #humor #standup

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar