hits

En utstoppet versjon av Gerhard Heiberg


Kanskje en utstoppet versjon av Gerhard Heiberg kan bli en attraksjon under OL i Oslo i 2022.

Denne uken ble jeg veldig bekymret for hvordan det skal gå med Gerhard Heiberg. Denne mannen har uselvisk viet sitt liv til å gå rundt på røde løpere i den olympiske kanape med et glass champagne i den ene hånden og en rekke frynsegoder i den andre. Men denne uken kan det virke som om gode, gamle Gerhard glemte å snakke med sin medierådgivere om hvordan man skal respektere andres mennesker sorg.

Alle journalister og bloggere i Norge begynte straks å fråde på nivå med Niagarafallene. Dette har fått meg til å bli bekymret for etterbruken av Gerhard Heiberg i forbindelse med OL i Oslo i 2022. Jeg er jo livredd for at mannen ikke kommer til å stille opp for landet, byen og hele seg selv. En reserveløsning kan bli at vi stiller ut en utstoppet versjon av Gerhard Heiberg, eller hvis det viser seg å bli teknisk vanskelig, bare setter gebisset hans på en sokkel midt på Karl Johans gate.

Gebisset kan jo bli en attraksjon i seg selv. Turistene kan komme å trykke så mye de vil på en dertil egnet knapp. Knappen kan være koblet til en høyttaler som begynner å messe de aller, aller beste Gerhard Heiberg sitatene gjennom tidene.

vil det jo selvsagt bli mye krangel om hvilke sitater som er de aller, aller beste. "De sa jeg ikke kunne gjøre det, men jeg gjorde det", fra 1994 på Lillehammer, er jo en klassiker som må med. Og de siste fra Sotsji er jo åpenbare. Heiberg mener her at pressen har gjort om hans gullkorn til en slags grøt: "Man har laget det verste ut av mine uttalelser, og det er det jeg nå skal straffes for", sier Heiberg forklarende til TV2. Han får også mye oppmerksomhet for uttalelsen: "Marit Bjørgen bør vite hvem som bruker henne til hva", og at "Nordmenn er så arrogante".

Som en slags trøst vil jeg minne om at når det har gått bare 40, 50 år så ser man straks annerledes på sine gamle helter. Se for eksempel på Richard Nixon som lenge ble fremstilt som den største skurken som amerikansk politikk noen gang har fostret. I den senere tid får Nixon mye skryt på Facebook av informasjonsdirektør Finn og en rekke andre ledende krefter. Nixon blir særlig hedret for å ha åpnet veien til Kina. Dette kan være fint å tenke på for Heiberg, som i lengre tid har fått lite betalt for å hjelpe Beijing med deres OL-søknad, i følge NRK

Helt uavhengig av dette, selvfølgelig, skrev Kina-venn Heiberg en kronikk i Aftenposten i mai i fjor der han mener at "Regjeringen må sette seg inn i kinesisk tenkemåte og forstå Kinas reaksjon på fredspristildelingen i 2010. Bare på denne måten kan forholdet mellom Norge og Kina bli normalisert".

Fordelen med en utstoppet Heiberg vil jo dessuten være at han da holder helt kjeft.

Nå vil sikkert folk mene at jeg er genial siden jeg foreslår dette med utstopping. Min naturlige beskjedenhet tvinger meg da til å tilstå at jeg har rappet ideen fra verdensutstillingen i Sevilla i 1992. Her viste spanjolene frem en utstoppet buskmann, kalt El Negro, fra kolonitiden. Dette medførte såpass med protester verden rundt at El Negro ble fjernet fra museet (Se bildet til høyre). Dessuten skulle Spania arrangere OL og da måtte El Negro sendes til Botswana for å bli begravet. Det er sånn det er med OL. Det kan snu opp ned på alt mulig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar