hits

Aksel vil bli styrtrik på Flappy BirdAksel er 14 år og går på Ramstad ungdomsskole i Bærum. Han har umiddelbare planer om å bli styrtrik. Det er ingen ting å vente med. Planen er å selge mobilen sin for 80.000 kroner fordi den inneholder spillet «Flappy Bird».


Vi sitter ved middagsbordet på Høvik. Datter Frida forteller om den store  snakkisen denne uken. Det handler om Dong Nguyen fra Vietnam som har utviklet Android- og iOS-spillet Flappy Bird. Det er blitt lastet ned godt over 50 millioner ganger på Appstore. Mannen tjente 300.000 kroner dagen bare på annonser. Dette kastet mannen inn i en personlig krise, påstår han selv. Derfor trakk han spillet fra markedet.

Reaksjonene kom umiddelbart etter at Nguyen fortalte sine mange følgere på Twitter at han «ikke maktet dette lenger», og at spillet skulle være borte innen 22 timer. Nguyen holdt løftet, «Flappy Bird» forsvant, og er dermed ikke lenger er mulig å laste ned. De som allerede har spillet på sine telefoner kan fortsette å spille sine versjoner.

På Finn.no ble det raskt lagt ut 32 mobilannonser i hele landet hvor det reklameres for at spillet følger med mobilen. En time senere hadde tallet steget til 46 tirsdag kveld, melder Tønsberg Blad. NRK melder at «Flappy Bird»-mobiler nå går for opptil 13.000 kroner. VG melder om dødstrusler. På eBay ligger spillet for øyeblikket annonsert for flere hundre tusen kroner.

Når Aksel og andre følsomme sjeler leser dette er det lett å få veldig lyst til å selge mobiltelefonen sin. Det forstår jeg. Jeg er dypest sett tilhenger av øyeblikkelig rikdom. Likevel kommer jeg til å tenke på en oppgave jeg skrev på Universitetet om da Coca Cola var i ferd med å bli utkonkurrert av Pepsi.

Det skjedde i den såkalte "Coca Cola krigen" på 80-tallet. Særlig i Latin Amerika var det en heftig konkurranse.

- Hva skal vi gjøre, sa folkene i Cola og klødde seg i hodet.
- Den eneste måten å overleve på er å ta selvmord, var det en i selskapet som sa.
- Det var lurt. Vi truer med å slutte å lage Coca Cola. Altså etter den klassiske oppskriften.

Og det gjorde Cola. Resultatet ble en storm av protester over hele verden. Folk hamstret. Det mest ekstreme eksemplet var en kar som leide en gammel flyhangar og kjøpte inn nok flasker til å være selvforsynt resten av livet.

Etter en stund gikk Cola ut og sa at de ikke skulle legge ned produksjonen likevel.

Vi venter nå spent på Dong Nguyen neste trekk. Vi lover dessuten å følge spent med på hva Aksel får for mobilen sin.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar