hits

Skutt på doHvis man prøver å skyte en elg. For eksempel på Hvaler. Så kan det oppstå et drama fra virkeligheten. Utrolig, men sant. Heng med.


Jeg ser det for meg. Elgen som kommer luntende inn fra høyre. Jegeren som blir veldig opphisset. Han har jo kanskje ventet en evighet på dette, avgjørende øyeblikket. Kanskje har han aldri skutt en elg før. Men nå er altså muligheten kommet. En åpenbar mulighet som glir inn i siktet. Nå presser pekefingeren mot avtrekkeren.

Nå vet ikke jeg om det var akkurat sånn. Jeg har bare lest avisenes referater av hva som skjedde på Hvaler. I forrige uke.

Jeg har derfor mange ubesvarte spørsmål. Denne karen som tilfeldigvis er på hytta, han som har dratt ned for å stenge av for sesongen, hva tenkte han før det smalt? Han satt der på do, med buksa ned på knærne og ante fred og slett ingen fare. Så han elgen? Viste han i det hele tatt at det fantes elg på Hvaler? Skjønte han at døden sto og lurte noen hundre meter unna? Jeg mener hvor stor er sannsynligheten for å bli skutt av en elgjeger, mens man sitter på do?

Hva kreves for å bli elgjeger? Hva slags opplæring får elgjegere? Fins det for eksempel instruktører som står der og sier lure ting som: "Hvis det kommer en elg gående og det er en hytte i bakgrunnen, så husk på at du kan bomme på elgen og treffe hytta".

En mulighet er at det fins folk som mener at det er helt utenkelig å gjøre en feil, eller bomme. Bom er liksom ikke et ord de tar i sin munn. Man kan jo ikke det. Sånn trur jeg at det kan være. For noen. Men jeg vet jo ikke. Jeg har jo aldri prøvd å skyte en elg. Og det er mange ting jeg ikke vet. Hva er for eksempel det riktige å si? Hvis man for eksempel skal gå på sykebesøk og er elgjeger. Hva sier man da? Sorry?

SISTE
I følge Ullevål universitetssykehus er mannen utenfor livsfare, selv om skadene er alvorlige. Jegeren, som avfyrte skuddet, som gikk gjennom hytteveggen og skadet en mann i 70-årene, mener det var noe feil med våpenet han brukte, melder Fredriksstad blad.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar