hits

Flyturen varte mistenkelig lenge


At det står dårlig til med turist-trafikken til Egypt for tiden, er jo ikke så merkelig. Men at det skal være nødvendig og tvangshente intetanende og ganske uskyldige nordmenn, er rett og slett sjokkerende.


Min kollega Rune har en far som på søndag hadde tenkt å dra til Mallorca. Mannen skulle reise sammen med kjæreste og barnebarn. Tanken var å hygge seg i syden. Flyet skulle lande i Palma og så skulle man ha noen late dager på stranden i Alcudia. Det var planen. Bare så det er sagt.

Faren til Rune hørte man sist om i petiten "Hevnen er søt". Denne gangen er mannen på Gardermoen og klarer seg etter forholdene på en måte. Det er jo en ganske stor flyplass og mye å holde rede på. Man skal jo både passe på seg selv og ha med seg kvinne og barn og taxfree og det ene med det andre.

Faren til Rune kommer seg vel om bord i et fly. Her sitter han både lenge og vel. Turen til Palma skal ta litt over tre timer. Etter nærmere fire timer begynner faren til å Rune å bli litt mistenksom. Han aner uråd, som det heter.

Hva gjør man da? En løsning er selvsagt å spørre den som sitter ved siden av deg på flyet. - Hvor er du på vei i denne verden? Slik kan man spørre.

Når svaret er Kairo i Egypt, er det grunn til å spørre noen andre på flyet. Problemet er bare at de også svarer Kairo. De skal til Egypt alle sammen. Viser det seg.

Flyselskapet skulle jo ha sjekket at man gikk på riktig fly. De skulle dessuten ha foretatt en opptelling før flyet tok av. De skulle det.

Slik gikk det til at faren til Rune og familien står i Kairo, mens bagasjen er i Palma. Der er de i skrivende stund. Flyselskapet betaler for hotell og turen hjem i morgen. Men det ble en rar ferie. Det ble det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar