hits

Utrolig alminnelige plager

Hvis en ungdom i gamle dager hadde problemer med å sitte stille og var direkte ukonsentrert i timene så var det en helt vanlig ting og ikke noe å ta på vei for. Men for noen år siden var det noen som fant på diagnosen ADHD. Det førte til en eksplosiv økning i antall diagnoser.

ADHD er dessuten ikke alene. Det vrimler av alternativer. Så godt som alle kroppsdeler og sykdommer i Norge har sin egen interesseorganisasjon med tusenvis av medlemmer og uendelig mange problemer. Det er syndromer meg her og lidelser meg der. Det følger også med en jungel av begreper og forkortelser som kan gjøre en stakkar både alminnelig forvirret og direkte usikker på seg selv.

Jeg nevner dette for at det skal bli lettere å forstå hvor krevende det noen ganger kan være å arbeide som en enkelt skapt informasjonsmedarbeider i en stor og tung organisasjon. Per Christian er en slik informasjonsmedarbeider.

En annen ting man bør vite er at det er en del folk som har en lei tendens til å slenge om seg med vanskelige begreper og forkortelser når de for eksempel sitter i møter. Når man sitter i et slikt møte har man to alternativer:

1) Man kan late som om man skjønner hva den vanskelige forkortelsen betyr.
2) Man kan be om en forklaring.

Skal vi være helt ærlige så er det ikke alt for ofte at folk velger å be om en forklaring. Dette kan være fordi den norske folkesjelen er ganske forsiktig anlagt. I alle fall før man har drukket alkohol, gått på bøllekurs eller har vokst opp i Bergen eller noe sånt.

Mandag denne uken var Per Christian på et meget seriøst møte der det satt en rekke tunge fagpersoner rundt bordet. Den ene eksperten etter den andre tok ordet og forkortelsene flagret gjennom luften som de pleide. Per Christian er vant til dette og klarer seg bra. Bare så det er sagt.

I dette møtet på mandag ble det referert mye til en kar som led av KSF. Siden mannen led av KSF så var det jo ikke rart at han begynte å hangle på jobben. Det er jo gjerne slik at man drar med seg privatlivet på jobb. Har man KSF så kan det lett balle på seg med både det ene og det andre. Kan man si.

Per Christian satt og lyttet til dette. En stund. Men brått fant han ut at tiden var kommet til å spørre hva KSF står for.

- Jo, det, skal jeg si deg, sa en av ekspertene. KSF er en utrolig alminnelig plage. Det står for "Kjerringstyrt fritid". Hvis du lider av det så er du ille ute.

Det ble nå stille i rommet et mikrosekund, før latteren braket løs. Som jeg pleier å si: - Du kan finne humor på de rareste steder i Norge.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar