hits

Den biologiske klokken sier DONG, DONG, DONG

Eva har ingen tid å miste. Drømmen om å få barn gjør at den biologiske klokken har sluttet å si tikk takk. Den sier DONG, DONG, DONG og lyder omtrent som dommedagspauker, eller noe ringeren i Notre-Dame kunne ha funnet på.

Eva tar stadig hyppigere med seg eggstokkene sine, går på byen, speider i arbeidslivet eller snuser på venners venner. Hun blir mer følsom og søkende for hvert minutt som går.

Derfor burde Eva skjønt at et uskyldig besøk hos frisøren kunne ende i katastrofe. Jeg mener det handler jo om å være føre var her i livet, og ikke bare slenge seg ned i en hvilken som helst situasjon. Man må se folk litt an. Et hvert menneske man møter kan se ut som en uskyldig person, men være en overgriper. 

 - Det er lett for dere å ikke være noe opptatt av utseende, dere som er godt gift og har fått masse flotte unger. Men jeg må stå på som bare f, sier Eva til venninnene sine. De møtes ikke som før på stilige kafeer for å nyte maksimal frihet, men må treffes mellom bleieskift. Under et slikt besøk satt Eva gråtende og fortalte om sist ukes tragedie.

Hun gikk selvsagt til sin faste og meget dyre frisør i de deler av hovedstaden som later lite tilbake at ønske. Men hens faste pene og uhyre flinke frisøren ble syk på kort varsel. Derfor måtte Eva ta til takke med en av de andre som svingte saks og kam i takt med siste poplåt som sprutet ut av salongens stereoanlegg.

Etter klippen kom Eva hjem til sin meget tomme leilighet hvor hun matte se seg selv i speilet. Tårene rant. I flere timer.

Da den verste tåreflommen var over fikk Eva skrapt sammen restene av seg selv. Hun reiste seg opp og ringte sin faste frisør. Hun ringte ham hjemme. Helt privat: 

- SKAMKLIPT, brølte Eva.
- Jeg er fullstendig ødelagt, ropte hun.
- HJELP!!

kunne man jo tro at mannen, som er ansvarlig og daglig leder, ville invitere Eva til personlige forsøk på å rette opp skaden, som trøst og erstatning, men nei da. 

- Det ville være meget uprofesjonelt og illojalt av meg å skulle overta jobben fra en kollega. Du må gå til den samme frisøren og se om dere kan komme til enighet, sa mannen.

Det ville ikke Eva. Sånn er det å være ribbet. For all tillit. All kjærlighetsjakt må nå legges vekk. I flere uker. Damen er i steden så mye hjemme og innendørs som mulig og venter på at livet skal vokse ut igjen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar