hits

The Serpentine gin barVarmen fyller London som en overveldende følelse. Svetten renner. Det er på tide å finne en gunstig plassert fluktstol og nyte livet så sakte som det bare lar seg gjøre.


Innsjøen Serpentine snor seg langsomt og fredfylt gjennom Hyde Park. Ved enden av sjøen er det parkert en gammel Citroën varebil som er bygget om til bar. Her er planen å sitte i en fluktstol med noe godt i glasset. Jeg stiller meg opp i kø.

Inne i bilen er det en mann og en dame som jobber på spreng. Hun er opptatt av å lage store mengder av en sommerdrikk som er veldig engelsk og som heter Pimm`s. Dette har jeg aldri drukket før. Det er en form for debut. Jeg liker følelsen.

Damen blander sammen Pimm`s, gin, limonade, agurk, appelsin, sitron, mynteblader og dessuten en masse isbiter. Den samlingen av glede helles over i et halvliterglass som jeg nå står med i den ene hånden. I den andre hånden har jeg tenkt å bære med meg noe annet.

Det er også en yngre kar der inne som jobber på spreng. Han har svart skjorte, bustete hår, skjegg og glimt i øye.

Jeg sier: - Kan du være så snill å gi meg et glass vin.
Han ser da litt skrått på meg og spør: - Hva skal du bruke det til?
- Jeg har tenkt å gi det til min kone.
- Jeg forstår, sier mannen.
- Har du noe å anbefale, spør jeg.
- Har du noen preferanser, spør han tilbake.
- Ja, jeg lurer litt på om et glass grønn vin fra Portugal, kunne vært noe. Du skjønner vi satt en gang med god utsikt på en åsrygg i Lisboa og da fikk jeg veldig gode erfaringer med grønn vin. Jeg tenkte kanskje at noe lignende kunne skje en gang til.
- Hva skjedde i Lisboa?
- Vi fikk en betydelig følelse av frihet og lykke.
- Det kan skje her også. Men vi har ikke grønn vin.
- Hva har dere da?
- Søt eller tørr?
- Tørr.
- Ta denne. Og du: Lykke til!

Mer om baren her

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar