hits

Han fikk som fortjent. Han fikk barn.

Her kommer Arne, en helt alminnelig moderne mann som har gjort så godt han kunne i livet og det som var forventet. Mannen har forplantet seg. Arne gjorde det til og med helt frivillig. Utrolig nok.

Det var mye optimisme og en hel del fremtidstro på den tiden da Arne fikk barn. Det var ingen som snakket om kostnadene ved å bli far. Farene ved å bli far ble rett og slett dysset ned. Hvis noen var bekymret så var det for at barnet skulle bli skadet. Det var barnesikring meg her og svindyre løsninger meg der. Ingen snakket om at far kunne bli skadet. I sjelen.

Før vi går videre i denne historien er det helt nødvendig å snakke litt om mannens følelser. Det er mange som syns at mannen ikke er så god på dette området. Det har å gjøre med at de ikke har vært skikkelig til stede i de helt avgjørende øyeblikk i livet. Når vi for eksempel ser på fotball . Eller får en laks på kroken. Eller kanskje en splitter ny bil. Jeg kan bli rørt bare ved tanken.

En moderne mann har selvsagt ikke den bilen han aller helst ville hatt. Det blir gjerne til en variant av stasjonsvogn eller noe som er så praktisk og stort at de som faktisk bestemmer, de ledende krefter i familieadministrasjonen, kan slippe å tenke eller planlegge noe som helst, men bare kan hive inn alt de kan komme på av bagasje før man setter seg inn i bilen og drar på for eksempel en helgetur.

Dette betyr ikke at den moderne mann ikke er glad i bilen sin. Man er jo gjerne det. Glad i det man kan få. Biler er jo dessuten sinnsykt dyrt i Norge. Man må lære seg å elske selv en Toyota Corolla. Lett er det ikke. Men det lar seg gjøre.

Når den moderne mann har vendt seg til tanken så blir han rett og slett fornøyd med bilen sin. Den står kanskje der ute på gårdsplassen og det hviler en slags trygg og god forventning om at intet farlig kan skje. Bilen står jo parkert. Så feil kan man ta.

Arnes datter heter Eline. Jenta er fire år og har oppdaget at mor i huset har kjøpt inn en sekk med lecakuler. Slike lecaculer er fine som drenering i blomsterpotter. De er dessuten veldig lette, fine og gode å holde i hånden. Det syns Eline. Hun bruker lecakulene til å tegne med. Først på hele den ene siden av familiens bil. Deretter på den andre siden av bilen. Eline liker dekorasjonene. Humøret er på topp.

Når Arne oppdager kunstverkene blir han først veldig stille. Deretter prøver han å være pedagog. Arne forklarer at dette blir fryktelig dyrt. Det vil sikkert koste minst 20.000 kroner å rette opp skadene. Men siden Eline ikke vet hva 20.000 kroner er, så sier Arne bare at det er fryktelig mange penger, så mange penger at man kunne kjøpt sykkel til alle i barnehagen. Eline gjør da oppmerksom på at alle i barnehagen har sykkel fra før.

Litt senere, samme kveld, foreslår Arnes kone å vente til Eline har konfirmert seg. Da er tiden inne. Arne kan gå bort til gavebordet og kreve inn noe gammel gjeld. Skal man være far, må man være tålmodig.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar