hits

Märtha Louise og andre overfølsommeJeg har i mange år lurt på hvorfor prinsesse Märtha Louise kan hevde at hun har bred og god kontakt med engler. Hun får dessuten lov til å selge engle-kurs uten å bli beskyldt for svindel. Det har heller ikke kommet noe folkekrav om å legge ned kongehuset. Det er jo litt rart. Men nå har jeg funnet en god forklaring.


Märtha Louise er trolig overfølsom eller høysensitiv, som det heter på fagspråket. Prinsessen er en av 15-20 prosent av befolkningen som er høysensitive. Forskningen og pionerarbeidet på dette feltet er utført av den amerikanske psykologen Elaine Aron som er utdannet ved blant annet det anerkjente University of California, Berkeley.

Elaine Aron har skrevet flere bøker om fenomenet og er i ferd med å bli en verdensstjerne. Nå kommer boken "Særlig sensitiv: la sårbarheten bli din styrke" på norsk. Over hele verden popper det opp stadig nye medlemsforeninger basert på Arons forskning. I Norge ble Foreningen for høysensitive stiftet i 2009. Denne foreningen passerte nylig 2.000 medlemmer på Facebook.

Elaine Aron hevder at høysensitive personer oftere enn ikke-sensitive kjeder seg når de snakket med vanlige mennesker. Det har å gjøre med at overfølsomme som regel tenker på det meste ut fra et størst mulig perspektiv. Overfølsomme tenker alltid stort. Alle helst vil de snakke så mye som mulig om livet og døden og hvor universet ender. Høysensitive personer blir gjerne prester eller Odd Nerdrum eller kanskje leder av Kristelig Folkeparti. - Dette har å gjøre med at mennesker er den eneste dyrearten som kan finne på å begå selvmord hvis de ikke finner noen mening med livet, sier Elaine Aron.

Elaine Aron er meget nøye med å understreke at når for eksempel Märtha Louise snakker med engler eller Ari Behn så er hun ikke syk, hun har bare et litt annerledes nervesystem enn oss andre. Det gjør at høye lyder og kjærlighet og skarpt lys og tung parfyme og strålingen fra mobiltelefoner og en rørende poplåt kan virke uendelig sterkt på vedkommende. Nå kan du ikke uten videre oppdage at en person er overfølsom. Slike mennesker vet at de er annerledes, men på grunn av følsomheten sin er de veldig gode til å forstå hvordan de skal passe inn.

Når man leser om dette fenomenet kan brikkene falle på plass også for Gry Jannick (svake menneske) Jarlum som jo engang ble veldig kidnappet av UFO-er og siden har hatt et godt nettverk med vesener fra verdensrommet. Det er heller ikke helt urealistisk at dette vil være interessant lesning for Snåsa-mannen, Uri Geller, Anna Elisabeth Westerlund, Morten Harket, Kristen Gislefoss eller andre som lurer på hvordan det kommer til å gå her i verden. Det er jo for eksempel ganske mange som sitter og venter i herdig på jordens undergang. Men akkurat det har jeg jo skrevet om i en annen petit som det ikke er noen grunn til å rippe opp i nå.

Personlig er jeg uhyre opptatt av om det kommer til å regne på Røros denne uken. Det har å gjøre med at i så fall vil vannstanden Gaula stige og det kan få store konsekvenser for laksefisket til helgen. Jeg er ganske følsom jeg også. Jeg er opptatt av meningen med livet. Jeg også. Så kom ikke her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar