hits

Hva vellykket sex kan føre til

Siden torsdag denne uken var fridag var det all mulig grunn til å stå opp grytidlig for å putre rundt på fjorden i en veldig liten gummibåt. Slik kan man komme i skade for lære hvordan primærbehovene kan gi seg de mest overaskende utslag i flere lag av folket. Heng med.

Jeg hører ofte sagt at Norge er et av de mest egalitære land på jorden. Det betyr at det er liten forskjell på folk, og at vi alle er rike og ganske like. Dette kan man jo være enig i. Særlig i festtaler og slikt. Men noen forskjeller er det jo her i livet. Og ellers.

De mest påfallende eksemplene på betydelig rikdom befinner seg i strandsonen i Asker og Bærum. Slike har gjerne en brygge og kanskje en liten sandstrand og båter og mangt og meget som hører med i de øvre lag av vårt økosystem. Her kommer jeg putrende i min gummibåt. Jeg kjører fra øy til øy for å fiske. Jeg bruker el-motor. Jeg reiser i stillhet.

På hvert stoppested blir jeg stående å fiske i kanskje i 10-15 minutter. Så dra jeg videre. Av og til kommer det en mann løpende ut av et sommerhus eller en villa og ned til stranden. Det hender at det er en kvinne også, men det er sjeldnere.

Når en slik mann kommer løpende vet jeg av erfaring at det er flere muligheter.

1) Han er ensom og vil by på en kopp kaffe.

2) Han lurer på om jeg får noe fisk og hva jeg fisker med.

3) Han vil be meg pelle meg vekk så fort som faen.

Når jeg litt før klokken åtte torsdag morgen ser en godt voksen mann komme mot meg i relativ rask gange ned mot stranden så er jeg derfor forberedt. Det første jeg alltid gjør er å si god dag, eventuelt god morgen. Deretter håndhilser jeg og sier hva jeg heter.

Etter at mannen har tatt meg i neven og sagt hva han heter, så sier jeg noen ord om at jeg håper at jeg ikke forstyrrer. Mannen løfter da det ene øyenbrynet og gir meg et raskt blikk. Dette blikket har han brukt mange ganger gjennom livet. Det virker. Man skjønner med en gang at granskning pågår. Det er bare å vente på utfallet.

Nå er det flere muligheter.

1) Jeg kan stå helt stille og passivt vente på dommen.

2) Jeg kan si noe hyggelig og håpe på god stemning.

- Du er veldig heldig som har sommerhus på en så fin øy, sier jeg.

- Ja, men ofte er det svært mange båter som ankrer opp rett utenfor her. Når de er ferdig med å drikke hvitvin og spise reker og hva de nå driver med så tar mange lettbåten inn for å gjøre sitt fornødende på stranda vår. Jeg går hele sommeren og rydder vekk menneskelig avføring. Det er ikke noe trivelig, sier mannen.

- Det skjønner jeg. En skikkelig drittjobb. Jeg har ingen planer om å gjøre noe slikt, sier jeg og venter fortsatt på dommen.

- Hvordan havnet du på denne øya, da, spør jeg.

- Jeg har vært her siden 1972. Og kona har vært her siden 1946. Jeg pleier å si at jeg har ligget meg til suksessen.

- Du må ha vært meget talentfull på det området, sier jeg.

- Og du kan fiske her så mye du vil, sier mannen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar