hits

Hjerte og smerte

Mads har i lengre tid vurdert å etablere seg i et fast forhold. Da han i fjor høst startet på sin utdannelse i Bærum fant han ut at tiden var moden for å gjøre et seriøst forsøk. Men ikke før i februar kom gjennombruddet.

Da Mads kom hjem fra skolen denne vakre dagen i vinter kunne han stolt vise frem en skriftlig bekreftelse fra den utkårede. Se vedlegg. Jenta gjør det her helt klart og ikke til å misforstå at hun er villig til å inngå i en forpliktende relasjon. Bare så det er sagt. Vi har det skriftlig.

Uten å overdrive vil vi si at det har vært noen strålende dager, uker og måneder som har utfoldet seg siden februar. Mads har blomstret både ute og hjemme. I pent vær med lette klær. I regn og slaps i parkdress. Kom regn, kom sol. Kjærligheten blomstret. Man leide lanke både hit og dit. Mads spanderte is og smågodt. Noen ganger spiste de taco hjemme hos hverandre. Livet var rett og slett bra.

Skeptikerne vil si at det ikke kunne vare. Det er alltid mange slike som sitter der med snusfornuft nesa si og øser av en masse dårlig erfaring som de har hatt helt selv. Til tider kan det være så mye dårlig erfaring at det rett og slett renner over og de sitter der og øser ut, nærmest for å holde seg flytende. Under slike omstendigheter kan det være vanskelig å bevare troen på det gode og langvarige forholdet som skal vare livet ut.

Nå vil jeg med en gang få understreke at jeg oppfattet Mads som meget seriøs. Jeg vil si at han ga hele seg, var positivt innstilt og direkte optimistisk. Det var derfor meget overraskende at Mads kom hjem på torsdag og så direkte betuttet ut. Faren til Mads spurte med en gang hva som var galt.

-Jeg har slått opp, sa Mads.

-Hvorfor det, sa faren.

-Jeg så at hun kysset en annen gutt, sa Mads.

-Da forstår jeg at du slo opp, sa faren.

Det senket seg nå en alvorlig stillhet ved kjøkkenbordet som varte i flere minutter. Mads stirret liksom så tomt ut i luften. Men plutselig var det som en helt ny kraft kom inn i kroppen. Gutten ristet litt på seg og bestemte seg brått for å komme seg videre i livet.

Mads så rett på sin far:

-Vi må finne en ny. Kan du hente klassebildet!

..to be continued

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar