hits

Å kaste glans over seg selv

Det er viktig å være sin egen morgensol og aftenstjerne. Da har man alltid noe som lyser opp hvis hverdagen skulle fortone seg som urimelig grå og kjedelig, og man liksom ikke får den daglige hyllest som man åpenbart fortjener.

Det er viktig å beherske den noble kunsten det er å kaste glans over seg selv. Dette er uhyre viktig om man lever i et svært alminnelig ekteskap eller kanskje i et eller annet diktatur i et pussig land på den andre siden av jorda. Det kan jo for eksempel være denne meget tykke og bortskjemte sønnen som sulter sin egen befolkning og truer verden med atomkrig i Nord Korea og som mest av alt ligner på Dudleif i Harry Potter.

Man kan ikke bli høy nok på seg selv, som Jesus, Muhammed eller Justin Bieber ville sagt det. Skal man ha en skikkelig karriere både før og etter døden er selvtillit viktig. Man må stå på og ty til alle tilgjengelige virkemidler. Å la seg senke ned fra taket i Telenor Arena, som en gigantisk frelser, en slags erkeengelen Gabriel, med enorme vinger, er åpenbart blitt et mye brukt triks som flere sikkert kan ha glede av.

Det kunne jo være noe som Erna Solberg kunne vurdere i anledning maktovertagelsen som er berammet til høsten 2013. Erna hadde jo litt suksess med å ta på seg en overdådig ballkjole og senke seg ned i et skogstjern i Nordmarka til alminnelig begeistring  for pressen. En annen variant er å ta av seg nesten alle klærne og vise frem svulmende muskler og en udiskutabelt flott rumpe i trang shorts når man som Jens Stoltenberg var leder av Mannsrolleutvalget (1986-87).

Nå er det en utbredt bekymring for at Jens kommer til å kjede seg i hjel som helt alminnelig stortingsrepresentant fra høsten av og at han derfor vil søke seg til en toppjobb i De forente nasjoner (FN), Verdens handelsorganisasjon (WTO), Det internasjonale pengefondet (IMF), NATO, Røde Kors, Rotary eller aller helst en storslått sammenslåing av disse.

Det er jo ikke lett å håndtere en alt for tidlig avgang som Pave Emeritus Benedikt XVI nylig ville sagt det, da han som den første på 700 år, sa fra seg jobben frivillig. Den slags er jo litt rart. Se for eksempel på Maggie Thatcher som sikkert ville sittet i 700 år hvis hun hadde fått sjansen.

The Iron Lady, may she rust in peace, som enkelte uttalte etter begravelsen på onsdag, er dessuten og åpenbart ikke båret ut av politikken for godt. Om man selger populærmusikk eller politikk så kan det være en god ide å dø. Det er noe alle vet. Det gjelder å se optimistisk på det. Elvis has left the building. Men Kongen lever. Dette har å gjøre med at Harald V for lengst har sluttet å røyke.  Å gå av frivillig og slippe til Haakon Magnus av Norge slik at Mette Marit kan komme mer til sin rett, er det ikke sikkert at Sonja syns er noen god ide. Vi har jo som sagt alle vårt å stri med. På hjemmebane. Og ellers.

Hvis du nå plutselig skulle begynne å frykte for en snarlig abdisering i ekteskapet vil jeg trøste med følgende råd:

Hvordan imponere en dame?

Kos, kyss, flørt, komplimenter, kjærlighetsbrev, blomster, gaver, dø for henne.

Hvordan imponere en mann?

Møt opp naken. Ta med øl.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar