hits

Hva du kan gjøre når du blir sur

Rett før påske sendte jeg følgende epost:

Hei

Jeg er en svært alminnelig familiefar som tre ganger i uken kjøper en hel del juice.  Jeg kjøper appelsinjuice til barna og grapefruktjuice til meg selv. Særlig grapefrukt er viktig i livet mitt. Jeg kan knapt tenke meg en start på dagen uten. Jeg betaler tett opp til 30 kroner for en liter og er strålende fornøyd. Det har jeg vært i svært mange år. Nylig ble jeg nysgjerrig og fristet til å prøve noe nytt. Jeg er egentlig motstander av forandringer. Men nå kom jeg i skade for å lese en hel rekke med helsides annonser for solbærjuice. Teksten var veldig bra. Den gir gode følelser og beskrivelser av hvordan produsenten tar vare på sommeren for meg. Det var store bilder av stemningsfylte, nedfrossede solbærbusker i Hedmark. Jeg ble i godt humør av å tenke på hva solbær er og hva de kan gjøre for meg. I går kjøpte jeg den første kartongen med solbærjuice. Jeg har aldri gjort noe sånt før. Jeg gjorde det på Kiwibutikken der jeg bor på Høvik utenfor Oslo. Utløpsdato på pakken er 10. april. Jeg burde derfor ha god tid til å glede meg over solbærjuicen. I dag tok jeg den første slurken. Det er liksom ikke noe hyggelig å skulle skrive om skuffelser i livet. Det er ikke det. Men jeg mener at man bør være ærlig og si det som det er. Men dette var triste greier. Svært trist. Det smakte ikke solbær i det hele tatt. Det smakte pærejuice. Hvis man leste litt mer på pakken så står det at det også er en pærejuice, jeg innrømmer det, men det er solbærene som totalt sett dominerer markedsføringen. Det vil jeg bare ha sagt. Så smakte jeg litt mer. Det var som om druejuicen var på vei til å bli litt gjæret. Kan dette stemme? Betyr dette at hvis jeg lar pakka stå en stund så blir den til vin. Dette lurer jeg på. Håper på et svar.  Hilsen Baard Fiksdal

Allerede samme dag får jeg følgende svar:

Hei. Du har sendt eposten til feil produsent. Vi lurer på om dette kan dreie seg om Sunniva juice fra Tine? Synnøve Finden selger Tropicana juice, og har ikke noen varianter av solbærjuice i markedet nå. Håper du prøver en av våre smaker også.  Anbefaler Tropicana Sanguinello. Den er laget av røde appelsiner, som er litt skarpere i smaken.  Riktig god påske.  Hilsen Inger Lise Eliassen, Category Director, Scandza  AS.

Like over påske får jeg så følgende svar fra Tine:

Angående at Sunniva Premium Pærejuice med Sesongens Solbær fra Hedmark - smakte gjæret.

Hei Baard! Så hyggelig å lese at du og familien er storforbrukere av juice fra TINE. Det er derimot ikke like hyggelig å lese om din skuffelse da du skulle smake den nye pære- og solbærjuicen. Kvalitetsansvarlig ved meieriet forteller at prøvene fra den aktuelle produksjonen viste fine resultater. Gjærsporer kan ha kommet til under tapping, men vil normalt ikke medføre noe problem dersom produktet oppbevares ved riktig temperatur, mellom null og fire plussgrader. Blir derimot juicen utsatt for temperatursvingninger, vil gjærsporer få muligheten til å utvikle seg. Temperatursvingninger kan oppstå under transport eller lagring. Vi beklager hendelsen, og ønsker selvsagt å gi deg en liten kompensasjon. I den forbindelse setter vi pris på om du sender oss adressen din og kontonummeret ditt. Vi håper du gir Sunniva Premium Pærejuice med Sesongens Solbær fra Hedmark en ny sjanse :) Ha en fin vår! Med vennlig hilsen TINE SA, Lene Habberstad, Forbrukerkonsulent.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar