hits

Mannen som bare forsvant

Regningene hoper seg opp. Kona kjefter hele tiden.  Livet er surt og kaldt. Og det blir bare surere og surere. Det var da Arne fikk ideen om å bare forsvinne til et varmere sted.

Har du noen gang tenkt på hva du ville gjøre hvis du skulle levd livet om igjen?  Hvis du fikk en helt ny start og kunne leve ut dine drømmer.  Arne betror seg til sin beste kompis. Han trenger en medsammensvoren som kan holde tett.  Helt tett.  En med pokeransikt, når politiet banker på døren. En som aldri vil sladre.

Hverdagen i den lille bygda går sin skjeve gang.  Kona og ungene merker ikke at far legger sine planer.  Plutselig en morgen er han bare borte. Bilen står i oppkjørselen. Ingen bagasje er pakket.  Intet avskjedsbrev. Ingen ting.

Politiets teori er selvmord. Mannen blir etterlyst i avisene. Det blir lett i nærområdet. Familien gjennomgår et helvete. Det går et år. Det går to.  Det går tre. Langsomt glir sorg og uro over i en slags nummenhet. Far er borte. Vi må klare oss som best vi kan.

den andre siden av jorden har far startet et nytt liv. Han har åpnet en forretning i Thailand, giftet seg med en ny kvinne og fått barn. Men han har glemt å fortelle at han allerede har en familie i Norge.

Hva var det som fikk planen til å sprekke? Norsk politi løste ikke gåten. Kameraten holdt tett. Ingen fant på å lete i Thailand. Så hva kunne gå galt?

Problemet med å drømme om et nytt liv er at du må ta med deg ditt gamle jeg på reisen.  Hadde du mange krangler, uvennskap og ubetalte regninger i ditt forrige liv så kan historien lett gjenta seg.

Arne krangler med litt for mange i Thailand. Han stoler bare på sin egen vurdering. Han vet best selv. Når legene på det thailandske sykehuset fraråder å ta det meget syke barnet med hjem så lytter ikke Arne, men tvinger seg til en utskrivelse. Det skal få katastrofale følger. Barnet dør samme dag.

Nå brenner det under Arnes føtter. Han må ut av Thailand. Hva gjør han så? Jo, tiden er kommet for å gjenoppstå fra de døde. Det er på tide å ringe kona i Norge.

Jeg vet ikke hvordan det var å få den telefonen. Jeg vet bare at mannen argumenterte med at han gjerne ville treffe sine barn og at kona blånektet. Det er det ikke så vanskelig å forstå. Det blir politisak både i Thailand og i Norge. Han får møte sine barn under tilsyn. Det er alt.

Hvordan det gikk videre med Arne skiter jeg i.  Det jeg vet er at familien har klart seg ganske bra uten ham.  Men det jeg har tenkt på noen ganger er hva jeg ville ha gjort hvis jeg hadde vært denne bestevennen som ble bedt om å holde kjeft. Hva ville du ha gjort?

PS. For ordens skyld: Mannen heter ikke Arne i virkeligheten.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar