hits

Et gigantisk sjekketriks?

Siden jeg nylig fylte 50 har jeg ingen problemer med å forstå at mange mennesker får panikk og frykter jordens undergang i forbindelse med runde år.

I det klokken passerte midnatt i år 2000 skulle for eksempel dataproblemer føre til at fly styrtet, eller folk ville bli innesperret i heiser. Verden var så farlig at man burde hamstre hermetikk og vann og sitte tett og godt sammen i en kjeller på nyttårsaften. Når jeg tenker etter så kan det hele ha vært et veldig godt organisert sjekketriks.

- Du vet, de derre stripene som danner seg bak flyene?

- Ja.

- Det er myndighetene som slipper ut en gass som forgifter og påvirker våre sinn, slik at vi tror på alt det de sier.

- Ja, også har myndighetene laget en slags Noas Ark på Svalbard. Det er et atombombesikkert lager av all verdens frøsorter inne i fjellet. Hvorfor tror du at de har gjort det?

- Jeg vet ikke helt.

- Det er klart de har lagret prøver av alle kjente frø på jorden fordi de vet noe som ikke vi vet. Noe som de holder skjult for oss.

- Og det er?

- Jordens undergang. Det skjer om noen dager, den 21. desember klokka 11.11, for å være helt presis.

- Selvsagt. Det vet jeg vel. Jeg har sett filmen ?2012?. Særlig bra er John Cusack, som i siste liten får med seg hele familien i et lite fly, og tar av i samme øyeblikk som hele California revner og de må dra til Himalaya der myndighetene i hemmelighet har bygget gigantiske båter som venter på en over 8000 meter høy tsunamibølge. Etter det har jeg prøvd å skaffe meg denne derre mayakalenderen. Bare sånn for å følge litt med på ting.

- Det er jo ikke det som kommer til å skje. Det som er tilfelle er at romvesener med en høyere intelligens eller mennesker fra fremtiden har laget en datasimulering slik at den virkeligheten vi alle lever i egentlig bare er en illusjon laget av en maskin.

- Du mener som i filmen Matrix, der Carrie-Anne Moss tar seg ganske bra ut i veldig trange antrekk i svart lær når hun redder menneskeheten sammen med Keanu Reeves. Det hadde vært noe.

- Nei, ikke slik. Det som skjer er at det er kommet et virus i dataprogrammet slik at det bryter sammen den 21. desember. Det vil da åpne seg en portal på en fjelltopp i Sedona i USA. Det eneste som da kan redde oss er at noen går gjennom portalen og inn i dataprogrammet, finner kildekoden og ødelegger den.

- Ikke verre. Men da er jo alt i orden. Dette har jeg sett mange ganger. Hvis for eksempel alle planetene i solsystemet stiller seg på rekke, eller de magnetiske polene flytter litt på seg, eller planeten Nibiru, tar sikte på jorda og vil kolliderer med oss, så er det bare en ting å gjøre?

- Og det er?

- Sende Bruce Willis. Han ordner alt sånt. Jeg så en gang hvordan Bruce Willis tok med seg en gjeng oljearbeidere som fløy opp til en meteor, landet på den, boret et hull i den og sprengte vekk alle problemer. Etterpå gikk de på byen og fikk draget på damene.

- Du mener at det er det, dette dreier seg om?

- Vel, jeg satt en gang i bilen en sen kveld og lyttet tilfeldig på en nærradio. Dette var i midten av 1980-åra og pastor Hans Bratterud drev OFK-radio i Oslo. Han var skikkelig god på å mane frem at enden var nær og at man burde selge hytta og gi pengene til OFK og forøvrig bli frelst i en fei. Det var som alltid, direkte sending. Folk kunne ringe inn å fortelle om sine synder. Mens jeg satt der i bilen og lyttet, så ringte det inn en drømmekandidat.

Denne karen hadde syndet på både den ene og den andre måten. Det var ikke måte på. Men nå angrer han. Mannen spør og graver om mulighetene for å bli frelst. Vi får i det vide og det brede en ganske grundig gjennomgang av hvor fint livet nå skal bli. Frelsen er nær. Du kan høre hvor ivrig og glad Bratterud er. Mot slutten av samtalen blir man enig om at innringeren skal komme ned til OFK på møte på onsdag ettermiddag og bli en del av menigheten. Det ser vi frem til, Halleluja.

Men så sier mannen:

- Du, Bratterud, bare en ting til som jeg lurte på?

- Ja?

- Er det noe puling med i dette opplegget her a?

Pang. Røret klaskes på. Og nå, litt musikk.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar