hits

Kroppsdeler i bevegelse

I den gamle pornoloven var det strengt forbudt å vise spesielle kroppsdeler i bevegelse. Dette er noe å tenke på før man går om bord i danskebåten. Man vil i det følgende få advare mot til dels sterke scener.

Hvis livet er en reise og du har litt å velge i, så kan det godt tenkes at du velger å ta deg frem med noe annet enn danskebåten. Denne farkosten er en egen sjanger innen reiseliv. Hvis danskebåten var en sang, ville den nok vært fremført av Sputnik. Var den en bok kunne tittelen vært ?Salami ved reisens slutt?, av Erik Fosnes Hansen.

Før vi legger i vei er det nødvendig å fortelle at det hele starter på den beste tenkelige måten, en onsdag i slutten av oktober. Jeg treffer nemlig Jorunn som er 71 år og helt fantastisk. Damen kjører drosje i Oslo, slik hun alltid har gjort det. Jorunn bruker ikke GPS. Hun kan veien. Til absolutt alt.

Jorunn røyker ikke. Hun rører ikke alkohol. Hun er dessuten et oppkomme av gode historier. Vi ler høyt sammen hele veien fra Majorstua og ned til Vippetangen der danskebåten venter. Det burde finnes en mulighet til å abonnere på mennesker som Jorunn. Det jeg prøver å si er: ? Takk for turen, Jorunn.

Vel om bord i danskebåten går klokken mot 17.00, som er da skipet legger fra kai. Jeg sitter ved et tomannsbord, drikker øl og aner fred og slett ingen fare. I noen sekunder er jeg lykkelig alene ved bordet, men så går det et slags menneskelig skred av kroppsdeler som velter ned i stolen ved siden av meg. Like etterpå utvikler det seg en form for samtale og det viser seg at dette dreier som en dame som er pensjonist og som har vunnet turen i en konkurranse i ukebladet Se og Hør.

Madammen er i strålende humør. Hun er dessuten veldig glad i øl og blir stadig mer opphisset når det viser seg at det står flere fjes ved bardisken som hun kjenner igjen fra fjernsyn.

Ved nabobordet sitter Åsmund. Han er vanligvis er en sindig kar som driver en bedriftshelsetjeneste på Sørlandet. For å forstå det videre forløp må man her skyte inn at hvis du sier lege til en gjennomsnittlig nordmann så kan vedkommende straks finne på å brette frem sine mest intime plager og kroppsdeler uten tanke for det man i straffeloven kaller å krenke den offentlige bluferdighet. Min bordvenninne hører ordet lege og kaster seg resolutt frem mot Åsmund. I en rask bevegelse drar hun ned buksen slik at vi alle kan få studere hvordan det står til med underlivet etter en fersk operasjon. Åsmund prøver å gjemme seg ved å dra dressjakken over hodet.

Her må det være få lov å understreke at det der med dressjakken var en veldig optimistisk strategi, og Åsmund, du skal ha for forsøket, men i slike tilfeller er det faktisk bare en ting som hjelper. Og det er å evakuere.

Når virkeligheten blir for påtrengende kan det jo være fint med en joggetur. Det har jeg alltid ment. På den annen side så ser jeg at fluktmulighetene kan være noe begrenset når man befinner seg på en båt. Akkurat det blir svært tydelig, litt senere på kvelden, når jeg befinner meg i enden av danskebåten, hvor det ligger en nattklubb.

Jeg står meget utsatt til når den tidligere omtalte madammen kommer gildene inn i nattklubben. Kvinnen er rigget for fest og har skiftet til en omfangsrik kjole, som hvis hun hadde vært en campingvogn sikkert kunne fungert utmerket som fortelt.

Damen har åpenbare planer om at vi skal bli bestevenner. Det er derfor all grunn til panikk, eventuelt tid for en ny evakuering. Det er ikke mye å lure på. Jeg begir meg straks til lugaren og får en god natt søvn.

Neste formiddag oppdager jeg at lugaren ligger ikke langt fra et boblebad som en kortvokst mann med kulemage nettopp har steget opp av. Dryppende våt og splitter naken kommer denne karen sjanglende nedover korridoren. Bak ham følger en frodig kvinne med imponerende proporsjoner, som åpenbart er leid inn for anledningen og som sørger for at de sammen finner frem til et eller annet sted.

Nå vil jeg på ingen måte legge skjul på at turen med danskebåten også ble en serie med svært hyggelige opplevelser. Vi fikk blant annet mye god mat og drikke torsdag kveld. Jeg kan huske at vi skålte en hel del med hverandre og lo masse. Det ble ganske sent. Neste morgen, mens skipet glir inn Oslofjorden treffer jeg Åsmund til frokost. Han setter seg ned og sier:

? Servicen på denne båten er helt fantastisk. Jeg våknet faktisk ferdig påkledd.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar