hits

Fugleskrekk

Anne heter en prest som er fryktelig redd for fugler. Hun får lett panikk. Man vil i historien som følger få advare mot til dels sterke scener.

Det er fort gjort å bli litt engstelig her i livet. Folk er jo redd for så mangt. Høye hus. Store rom. Små rom. Hunder. Katter. Bergensere. Hans-Wilhelm Steinfeld. Edderkopper. Kemneren. Tordenvær. Snegler. Det er mye å velge i. Selv har jeg langt fremskreden angst for å gå tom for kontanter i store byer, og blir ertet urimelig mye av mine såkalte nærmeste når vi er på ferie, men se det er en helt annen historie.

Dette skal nemlig handle om Anne som er en bekjent av min kone og som er prest på Avaldsnes på Karmøy. Det høres jo ut som en takknemlig oppgave å være prest på Karmøy. Øya er jo i all hovedsak befolket av gudfryktige sjeler. Det gjelder jo som kjent å velge sitt publikum med omhu her i verden. Det er noe alle vet. På Avaldnes har de dessuten en imponerende stor steinkirke som ligger på hjemplassen til Harald Hårfagre og er i det hele tatt et spennende sted.

Litt for spennende mener Anne, som forsøker å holde sin dype frykt for fugler litt hemmelig. Hun er redd for fugler i alle størrelser og fasonger. Det spiller ingen rolle om de er store eller små. Anne er redd dem uansett.

Jeg vet ikke om du har vært i bryllup noen gang. Men i så fall har du sikkert fått med deg at det er få forsamlinger som har så mange kameraer med seg som denne. De er væpnet til tennene med alle slags digitale muligheter for å dokumentere hver minste bevegelse, hvert sekund av seansen.

Vi er nå kommet et godt stykke ut i vielsen. Far har fulgt bruden opp til alteret. Brudparter kneler. Det nærmer seg et slags klimaks. Da skjer katastrofen. Anne får øye på en svale som kommer inn et åpent vindu. Det er en hissig liten jævel. Det ser Anne med en gang. Særlig når svalen stupbomber med retning mot alteret.

Presten har panikk. Hun har det. Men et sted i bakhodet dukker den tanke opp at fugler ikke liker grupper av mennesker. Derfor gjelder det å finne seg en gruppe i nærheten.

Anne finner brudeparet. Siden alle kameraene var slått på og i full vigør er det veldig godt dokumentert at presten plutselig kaster seg frem med et slags tigersprang og stiller seg bak og så tett opp til brudeparet som hun får til. Et sted skal man jo søke ly. Siden alle andre satt med ryggen til var Anne den eneste som så svalen. Men at den var skummel er det ingen tvil om.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar